Pravila privatnosti

Na web stranici www.shedonistana.com osobnu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno.

Općenito pravilo je da web stranica ne prikuplja vaše osobne podatke osim ako sami niste odlučili dati te podatke. Kada odlučite dati svoje osobne podatke, dajete web stranici vaše dopuštenje za korištenje tih podataka u navedene svrhe navedene u ovim pravilima o privatnosti. Ako odlučite ne dati te podatke, to može ograničiti značajke i usluge koje možete koristiti na ovoj web stranici.

Podaci koje traži web stranica općenito će se koristiti za pružanje značajki ili usluge web mjesta vama, poput komentiranja, podrške ili pružanja budućeg sadržaja koji je prilagođen vašim interesima.

Opis namjenske upotrebe tih podataka, način na koji se te informacije prikupljaju, mjere zaštite web stranica poduzima radi zaštite tih podataka, te kako dati ili opozvati suglasnost za prikupljanje i upotrebu tih podataka u potpunosti će se opisati Odjeljak “Obavijest o privatnosti” ove politike o privatnosti.

Neke usluge na ovoj web stranici omogućuju nam da nam pošaljete e-poštu. Podatke koje nam date, kao što su e-adresa ili telefonski broj, koristit ćemo samo za odgovor na vaš upit. Imajte na umu da prijenosi e-pošte nisu šifrirani prema zadanim postavkama, pa predlažemo da ne šaljete osjetljive podatke putem takvih obrazaca za kontakt. Sve elektroničke poruke primljene od posjetitelja brišu se kada više nisu potrebne.

Web stranica koristi dodatke za komentare i društvene mreže i web stranice trećih strana. Te treće strane koristimo za interakciju s posjetiteljima i za izgradnju naše zajednice na društvenim medijima. Također koristimo ove usluge trećih strana za mjerenje broja posjetitelja naše web stranice, za interakciju s posjetiteljima na web mjestu i kako bi naša web stranica bila korisnija za posjetitelje.

U takvim slučajevima aplikacija treće strane može zatražiti adresu e-pošte, korisničko ime, lozinku, adresu internetskog protokola (IP) i zemljopisni položaj za potrebe registracije računa ili prijave. Web stranica ne koristi te web stranice ili usluge trećih strana za prikupljanje osobnih podataka od pojedinaca. Bilo koji osobni podatak prikupljen od strane treće strane neće se pohranjivati ili prenositi.

Web stranica nema kontrolu nad određenim podacima za prijavu ili bilo kojim drugim osjetljivim osobnim podacima koji se pružaju web stranicama treće strane.

Web stranica koristi kolačiće za pružanje prilagođenog korisničkog iskustva na web mjestu. Kolačić je mala datoteka koju web mjesto prenosi na vaše računalo kako bi vaš preglednik mogao upamtiti podatke o vašoj posljednjoj sesiji na toj web stranici. Vaše računalo dijeli podatke u kolačiću samo s određenom web stranicom koja ga je dostavila, a nijedno drugo web mjesto ne može zatražiti te podatke. Web stranica također koristi analitičke usluge trećih strana (poput Google Analytics i Google Ads) za prikupljanje ovih podataka za analizu.

Web stranica prikuplja i privremeno pohranjuje određene podatke o vašoj posjeti kako bi nam pomogli da bolje usklađujemo sadržaj i dizajn web stranice s vašim potrebama. Podaci koje ovi kolačići prikupljaju uključuju:

  1. Domena s koje pristupate našoj web stranici
  2. IP adresa vašeg računala
  3. Datum i vrijeme kad ste pristupili web mjestu
  4. Operativni sustav vašeg računala
  5. Preglednik koji koristite za pristup našoj web stranici
  6. Univerzalni lokatori resursa (URL-ovi) stranica koje posjećujete na našoj web stranici
  7. Vaše korisničko ime ako ste se prijavili na web mjesto
  8. URL web mjesta s kojeg ste došli ako ste tamo kliknuli na vezu koja vas je dovela do naše web stranice

Te podatke možemo po potrebi dijeliti s vanjskim suradnicima. Te se informacije koriste samo za poboljšanje web stranice i poboljšanje iskustva naših posjetitelja. Sirovi zapisi podataka zadržavaju se samo privremeno u svrhu upravljanja web mjestima.

Vrlo ozbiljno shvaćamo sigurnost vaših osobnih podataka. Poduzimamo mnoge mjere predostrožnosti kako bismo osigurali da podaci koje prikupljamo budu sigurni i nedostupni svima izvan naše organizacije.

Te mjere opreza uključuju napredne kontrole pristupa kako bi se pristup tim informacijama ograničio samo na interno osoblje koje zahtijeva pristup tim informacijama. Također koristimo brojne sigurnosne tehnologije da zaštitimo sve podatke pohranjene na našim poslužiteljima i srodnim sustavima. Naše sigurnosne mjere redovito se nadograđuju i testiraju kako bismo osigurali njihovu učinkovitost.

Poduzimamo sljedeće posebne korake da zaštitimo vaše podatke:
1. Koristite interne kontrole pristupa tako da samo ograničeno osoblje ima pristup vašim podacima.
2.  Svatko tko ima pristup korisničkim informacijama osposobljen je za sve relevantne sigurnosne i usklađene politike.
3. Poslužitelji koji pohranjuju podatke o posjetiteljima redovito se sigurnosno kopiraju radi zaštite od gubitaka.
4. Sve su informacije zaštićene modernim sigurnosnim tehnologijama poput sigurnog sloja utičnice (SSL), enkripcije, vatrozida i sigurne lozinke.

Sve gore opisane zaštitne mjere postoje za sprečavanje neovlaštenog pristupa stranim informacijama koje pohranjuju ili prenose korišteni sustavi.

To možete učiniti u bilo kojem trenutku tako da me kontaktirate putem adrese e-pošte navedenog na mojoj web stranici:
1. Zatražite popis osobnih podataka koje imamo o vama, ako ih ima.
2. Zatražite promjenu, ispravku ili brisanje vaših osobnih podataka.
3. Zahtjev da u budućnosti ne izbjegnemo ništa prikupiti (isključiti se).

Ako ne želite na vašem računalu spremiti kolačiće, imate mogućnost isključivanja kolačića u pregledniku. Međutim, imajte na umu da isključivanje kolačića može utjecati na funkcioniranje ove web stranice. Onemogućavanje kolačića preglednika također će utjecati na način na koji druge web stranice koje posjećujete spremaju kolačiće preglednika.

Ako u bilo kojem trenutku vjerujete da ne slijedimo ovu politiku privatnosti kako je navedeno, obratite nam se odmah putem e-pošte info@shedonistana.com.