Preporuke

Topla atmosfera u industrijskom stilu uređenja Bellucci bara

Prije 20-tak dana bila sam na otvorenju ovog simpatičnog wine bar-a, zvučnog imena- Bellucci, koje podsjeća na Italiju i hedonizam. Bellucci se nalazi na adresi Višnjevac 4, otprilike na sredini Baštijanove ulice, u naselju Voltino. Možda mali korak za ukupnu ugostiteljsku ponudu koja zadnjih godina cvjeta u Zagrebu, ali zasigurno velik za zapadni dio grada koji je i dalje u kroničnom deficitu takvih mjesta. Po danu je to obiteljsko mjesto za kavu i kolač, a navečer se pretvara u ugodno mjesto za čašu vina i fetu sira.

bellucci_6a
Uređenje interijera potpisuje moja kolegica Matilda Marelja. Jednostavan i privlačan industrijski stil, sa zanimljivim detaljima kao što je štukatura na cijelom zidu, armaturna mreža koja je poslužila kao stalak za boce i kožne stolice iz Indije koje su zbog monsuna danima putovale do Hrvatske. Unatoč tome što industrijski stil sugerira hladnoću prostora, ostvarena je topla i ugodna domaća atmosfera u koju ćete se sigurno vraćati.

bellucci_7a

Bellucci u ponudi ima odlične kolače iz poznate zagrebačke slastičarnice Amelie. Uz kavu možete izabrati kolač od jabuke, čokoladnu tortu, cheesecake s malinama, tortu od mrkve ili limun kolač s bademima. Ako niste od slatkog, do 13h će vam servirati doručak, a poslije platicu finih narezaka. Poslijepodne zavirite i u listu alkoholni pića. Možete birati između domaćih i stranih vina. Ja se u njih ne razumijem pa ne mogu sudit ili preporučivati, ali znam da imaju vino iz poznate talijanske vinarije Antinori o kojoj sam pisala u putopisnom postu po Toscani. Osim vinske liste, bogata je ponuda raznih ginova, ima tu i tekile pa čak i američke craft votke na bazi meda.

bellucci_4bellucci_5bellucci_3bellucci_2

Postoji vino za sanarenja, zavodljivo vino, pričljivo vino, razuzdano vino, dramatično vino… za koje ste vi vino?

Ponudu i nadolazeće događaje u Bellucci Coffee i Wine Bar-u pratite na Facebook-u.

Za one koji žele znati više