Ovo nije dijeta dr. Kima/ Uradi sam

BuJo planer dr. Kima [zabavan rad na sebi :)]

bujo planer dr. kima

Zadnja sam osoba koja želi propovijedati što i kako nešto treba napraviti u životu. Nemam pojma ni ja. Mogu vam samo prenijeti dio svog iskustva i onog što je meni pomoglo kad sam se suočila s bolešću jer je tako i nastao “Bujo planer dr. Kima”. Možete pitati (iako mislim da je neumjesno) o kojoj bolesti je riječ, ali vam nemam namjeru to otkriti. Smatram da je irelevantno. Ne mislim postati glasnogovornik, niti pričati o izliječenju. Za sve zdravstvene probleme obratite se svom liječniku, bio on konvencionalni zapadnjački doktor u bijeloj kuti (kao moj) ili netko drugi od povjerenja. I znajte da sam ja izmislila ličnost dr. Kim i da je svaka sličnost sa stvarnim osobama potpuno slučajna. Vi svog nazovite dr. Patel, ako ga zamišljate kao simpatičnog Indijca iz američkog sitcom-a, za razliku od mene koja ga zamišlja kao sjevernokorejskog diktatora.
Također, možda vam neće ni trebati stručna osoba da shvatite kako vam je potrebna neka promjena u životu pa vam ovaj planer bude jednako koristan.

Što je to “bujo planer”?

BuJo je skraćenica od “bullet journal“, metode koju je izmislio čovjek po imenu Ryder Carroll. Iako vjerojatno nije mogao ni pretpostaviti u kakvo će se monstruzno šareno čudovište s kičastim rukopisom to pretvoriti. Njegova ideja zapravo je skroz jednostavna i o tome možete pročitati u njegovoj knjizi. Moja verzija je nešto između Ryderovog radikalnog minimalizma i Pinterest kiča. Crno bijelo u boji. 🙂
Ja sam ga napravila prema svojim potrebama i mjerama- za ciljeve i navike koje sam htjela usvojiti i “životne parametre” koje sam htjela pratiti. Crtala sam ga ručno jer me oduvijek opuštalo crtanje i pisanje, a onda sam ga odlučila digitalizirati jer mi je crtanje oduzimalo previše vremena. S tim da ga i dalje ispunjavam ručno.

Zanima te kako to otprilike izgleda? Vidi ispod tri fiktivno ispunjena obrasca. :))

bujo planer dr. kima

Po čemu je Bujo planer dr. Kima drugačiji od drugih?

Po malo čemu. Ja sam ga dizajnirala, tako da je u tom smislu originalan. Podijeljen je na 11 tema s kratkim objašnjenjem i poveznicom na pametnije ljude koji su me inspirirali na izazov. Svaki izazov ima i fiktivno ispunjeni predložak da bude jasnije kako se ispunjava. Predlošci za printanje (su prazni) napravljeni tako da ćete ih lako prilagoditi svojim potrebama.
Važno je napomenuti da ne morate imati nikakve crtačke sposobnosti. Dovoljno je par bojica, flomastera ili olovka za ispunjavanje kućica.

bujo planer dr. kima

Želja zapisana na papir postaje cilj!

stara sjevernokorejska

Što će mi to?

Pa objektivno ti možda i ne treba. Ako si netko tko ne voli šarati, piskarati, dolaziti do saznanja, motivirat se, pratiti dosljednost i nema potreba raditi na sebi- svako ga preskoči. 🙂 Za sve ostale- mislim da bi moglo biti fora.

Planer je u .pdf formatu i ima nekih 50-ak stranica. Izvorno je napravljen da se printa na A4 papir, ali jednostavno ga je isprintati i na A5.  Planer košta 2 eura + PDV i nalazi se u Malom dućanu. Ako želiš svoj primjerak- klikni OVDJE
I hvala što kupnjom podržavaš razvoj ovog kutka svemira. 🙂

Želite li prvi primiti obavijesti o novim receptima, ali i svakakve male izazove (kao što je ovaj planer)i životne mudrosti – prijavite se na NEWSLETTER.

Za one koji žele znati više