Doručak/ Zdravi obrok

‘Smoothie bowl’ od banane, šumskog voća i zobenih pahuljica

Smoothie-ji su posvuda. Instagram je pretrpan lijepim fotografijama zdjelica, teglica i čaša u duginim bojama. Bezbroj ih je, kao i sastojaka- maline, banane, jabuke, cikla, špinat, mango, chia sjemenke, cejlonski cimet, sok od naranče, grčki jogurt, bademovo mlijeko, med, lješnjaci, bademi, zobene pahuljice… A tek kombinacija tih istih i puno drugih sastojaka. Da ti pamet stane. Uistinu stane, bar meni, jer mi je lakše bilo pojesti (skoro) svaki taj sastojak posebno, nego razmišljat o tome koje ću odabrati i smiksti skupa (koji pašu, u kojim omjerima… aaa!). A osim toga nisam se htjela prikloniti tom pomodarskom i skupom trendu konzumacije sjemenaka čudnog imena i biljnom mlijeku.

Pa… kao što vidite, to je trajalo do neki dan. Stvarno sam mislila da je moj mozak otporan na pranje, sve dok nisam popustila i napravila svoj prvi pravi smoothie. Popustila sam čak i pred policom biljnih mlijeka. 🙂 Za početak sam odabrala jednu jednostavna kombinaciju. Posebno za sve one koji se još nisu upustili u avanturu zvanu ‘smuti me’, a pogotovo one koji se s obje noge još odupiru utopiti u ovom trendu hranjenja. Moram priznati da je stvarno ukusan, hranjiv i prejednostavan za napraviti.

Smoothie od banane, šumskog voća i zobenih pahuljica

Print Recipe
Serves: za dvije osobe Cooking Time: 5 min

Ingredients

  • 100 g smrznutog šumskog voća
  • 1 banana
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • bademovo mlijeko

Instructions

1

Stavit sve sastojke u blender i miksajte dok ne nastane kremasta smjesa. Na kraju dodajte mlijeko, ovisno koju gustoću želite postići (hoćete li ga piti na slamčicu ili staviti u zdjelicu i jesti žlicom).

Notes

Ako vam je kombinacija prekisela- dodajte med ili neki drugi zaslađivač, a možete inicijalno smanjiti količinu šumskog voća i povećat količinu banana.

smoothie-2

You Might Also Like