Kuharice

The kuharica – Domaći slatki pokloni

domaći slatki pokloni

Domaći slatki pokloni ili kako dođosmo do 3. dijela serijala “The kuharice za tradicionalne kreten domaćice”.

U prvoj ste savladavali osnove kroz recepte u The kuharici. Uz drugu The božićnu kuharicu ste, nadam se, ispekli svašta fino za najdraži nam blagdan. S obzirom da su obje kuharice skinute više tisuća puta i pomogle isto toliko ljudi, odlučila sam se i za 3. dio pod nazivom “Domaći slatki pokloni”. Jedina veća razlika je da ova više nije besplatna za razliku od prve dvije. Ovu možete dobiti kupnjom odnosno donacijom kojom podržavate moj daljnji rad i dajete mi vjetar u leđa za nove projekte. 🙂

THE KUHARICA – DOMAĆI SLATKI POKLONI

Na ideju za ovu kuharicu došla sam skroz spontano. Čini se da božićno ludilo kreće svake godine sve ranije pa sam i ja za svoje najdraže pretplatnike na newsletter htjela pripremiti ideje za božićne jestive poklone. Anketa na Instagramu pokazala je da mnogi od vas u goste nosite poklone, uglavnom slatkiše, vino i cvijeće. I tako sam ja putem, od samo par ideja, pretvorila to u digitalnu e-knjižicu s više od 20 recepata (puno novih, malo starih) i to za poklanjanje kroz cijelu godinu. Naravno, jednako su iskoristivi za poklanjanje ispod bora, kao i kod odlaska u goste na običnu subotu.

Bacite oko na sadržaj i nazive recepata, neki će vam reći sve, neki ništa. Ima tu ideja za bombone, kekse, kolačiće, čokolade, namaze i sokove. Sve što biste, ovisno o prilici, ponijeli u goste. Samo što su u ovom slučaju kupovne slatkiše zamijenile domaće verzije istih.

Za sve koji se pitaju- ima recepata bez glutena i bez namirnica životinjskog porijekla. Ima i onih s glutenom i bijelim šećerom. Ima svega, za svakoga po nešto.

domaći slatki pokloni
oh, fudge!
netflix and čili čokolada

AMBALAŽA I ETIKETE

Otišla sam i korak dalje pa sam uz recepte osmislila (uz veliku pomoć Pinteresta) ideje za pakiranje i za etikete. Pakiranje tj. ambalaža se bazira na recikliranim stvarima koje svi možete pronaći kod kuće, a možete nabaviti još koju sitnicu koja će dodatno podignuti cijelu stvar (u Zagrebu se otvorilo dosta dućana s jeftinom kineskom robom, tako da je izbor stvarno ogroman). Osmislila sam i etikete za dio recepata (nisam imala inspiracije baš za sve) i spremne su za print.

slatko od mlijeka
vesela čikolata

KUPNJA KUHARICE

Ako vam sve ovo zvuči dobro i želite imati primjerak ove kuharice, a usput želite podržati moj rad i omogućiti mi da se i daljem bavim ovim “poslom” i da vam češće serviram nove recepte, kliknite na zeleni gumb na kojem piše “I want this!”. 🙂 Kuharica je isključivo u digitalnom formatu tj. to je e-knjiga, ne postoji niti je zasad u planu njeno tiskano izdanje pa će vam nakon uplate na mail stići link s kojeg možete skinuti svoj vlastiti .pdf. Izrađena je kao A4 knjižica pa ju slobodno isprintajte za osobne potrebe.

Kuharicu sam kreirala sama uz malu pomoć dragih ljudi, tako da sam bila i kuharica, fotografkinja, dizajnerica, web dizajnerica i sve ostalo što ide u rok službe. Molim vas, stoga, da ju ne raspačavate okolo. Slobodno podijelite link i tako proširite dobru vijest.

Hvala. 🙂

Ana

Napomena: zabranjeno je bilo kakvo kopiranje, prepisivanje, umnožavanje i/ili dijeljenje sadržaja s trećim stranama bez pismenog dopuštenja nositeljice autorskog prava. Sve fotografije zaštićene su Zakonom o autorskim i srodnim pravima.

You Might Also Like