Deserti/ Kuharice

[besplatna] The Kuharica za tradicionalne kreten domaćice

I to se dogodilo- kuharica pretencioznog naziva The Kuharica za tradicionalne kreten domaćice je vani. Nema izdavača, ni sponzora, niti se može kupiti na Tisku (kako me par ljudi slatko pitalo). Kratka, besplatna i sva prava pridržana, kako se ono kaže. 🙂

TKO SU KRETEN DOMAĆICE?

Pozadinska priča iza naslova i samog projekta je toliko duga, složena i prepuna posebnih živopisnih likova koji su me inspirirali- da se bojim ako krenem tipkati da će prije George R.R. Martin izbaciti (jednako kompleksan) šesti nastavak Pjesme leda i vatre. Znači neće biti kraja.

Kreten domaćica je zezancija, a ne uvreda. To shvaćaju svi s imalo smisla za humor.

#kretendomaćica – osoba kojoj u kuhinji rijetko što uspije, uglavnom zato što to nerijetko radi preko volje, u žurbi, s jednim djetetom oko noge; tu i tamo zalije petit keks pudingom od vanilije i nazove to kolačem.

Kuharica je napravljena prvenstveno za one koji se smatraju kreten domaćicama (naziv je u potpunosti rodno neutralan) ili tek kreću u avanturu pečenja kolača, ali služi i kao inspiracija za iskusnije. Neki recepti su novi, neki stari. Besplatna je za download, a svaki će se share honorirati zahvalom od srca. 🙂 (U međuvremenu sam uvela mogućnost honoriranja po želji pa ako netko misli da vrijedi više od 0 kn ima slobodu sam upisati vrijednost. :))

Predviđena je uglavnom za printanje (ili čitanje na većim ekranima) pa preporučam da ju printate na A4 i to obostrano. (Ana iz budućnosti će se potruditi napraviti i mobile friendly verziju.)

Ovo je bio jedan od ciljeva za veljaču 2019., a kako dobar dio mjeseca nisam imala mogućnost peći i fotografirati- odlučila sam ju dovršiti u jednom danu. Tako je i nastala ona hrpa kolača koju sam odlučila pokloniti onima koji taj luksuz nemaju svake nedjelje.

Da ne dužim kao dobitnici Oscara, sve ostalo piše unutra… ostaje ti još da klikneš dolje na “Add to cart”.

Ako želite biti u toku i pratiti više svakodnevnih bedastoća- družimo se na mom Instagram profilu

Kao što rekoh- svako dijeljenje s mamom, sestrom, šogoricom, susjedom, svekrvom, prijateljicom i pokojim zainteresiranim muškarcem nagradit ću s- velikim hvala! 😀

Ako isprobate recept svakako mi javite u komentaru ili na društvenim mrežama (@shedonist_ana/ #ukužini).
Želite li prvi primiti obavijesti o novim receptima, ali i svakakve male izazove i životne mudrosti prijavite se na NEWSLETTER.

Za one koji žele znati više