Deserti/ Razno

Čokoladice od kikirikija i banana [recept]

čokoladice od banana i kikirikija

Iako sam obećala puno konkretnih jela u novoj 2022. godini, evo mene kako krećem jako sa slatkim. 😀 Što da vam kažem, bilo je lakše snimiti reel za jednostavno i slatko jelo, od mesne štruce sa sotiranim povrćem. Blah.

Zato- čokoladice od kikirikija i banana! U mojoj obitelji je ovo jedna od najdražih kombinacija, zato ju toliko i forsiram. No zapravo, vodu je uzburkao sličan recept nazvan “Aj u smokve” (fotografija ispod), a koji se nalazi u kuharici “Domaći slatki pokloni”. U njemu sam kombinirala čokoladu, marelice i maslac od indijskih oraščića. Kad sam to podijelila na Instagramu dobila sam puno (ne)pristojnih upita: “Recept?”. Pa da preduhitrim nove upite- ako želite saznati recept i zašto se zove “Aj u smokve” kuharicu možete kupiti- ovdje. 🙂

aj u smokve

ČOKOLADICE OD KIKIRIKIJA I BANANA

A sad natrag na današnju zvijezdu večeri. Za koju vam u nastavku donosim recept.

Za ovaj recept presudno je da imate kalup za mini muffine (obično kad ga tražim nema ga nigdje, ali sigurna sam da ćete ga pronaći u svim supermarketima) i papirnate košarice za mini muffine (toga isto ima svugdje).

Još je presudno da imate sve sastojke i 15 minuta slobodnog vremena jer će vam samo toliko trebati da ga napravite.

Ja sam recept isprobala s pastom od kikirikija i s maslacem od indijskih oraščića i obje verzije jako dobro funkcioniraju. Možda ćete morati malo prilagoditi sastojke jer dosta ovisi koliko su gusti namazi. Po potrebi dodajte još javorovog sirupa (što će utjecati na slatkoću pa pripazite) ili još kakao maslaca, dok ne dobijete glatku smjesu. I da, kakao maslac možete zamijeniti s kokosovim uljem (s okusom ili bez) ili čak običnim maslacem, ovisno što vam paše.

Toliko od mene. Javite ako ga isprobate, fotkom ili porukom. Svejedno. 🙂

Čokoladice od kikirikija i banana

Print Recipe
Serves: 40 komada Cooking Time: 15 minuta

Ingredients

  • 300 g tamne čokolade
  • 75 g paste od kikirikija
  • 20 g kakao maslaca
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 1 veća banana
  • 2 žlice limunovog soka

Instructions

1

Pripremite kalup za mini muffine i papirnate košarice.

2

Na pari otopite čokoladu pa stavite po žličicu u košarice. Stavite ih na 10 minuta u zamrzivač.

3

Otopite kakao maslac na laganoj vatri pa pomiješajte s pastom od kikirikija i javorovim sirupom da dobijete glatku i malo tekuću smjesu. (Ako vam je smjesa pregusta dodajte još kakao maslaca ili javorovog sirupa).

4

Izvadite kalup iz zamrzivača pa stavite po žličicu kreme u svaki kalup. Banane narežite i zalijte s par žlica limunovog soka (kako ne bi posmeđile) pa ih stavite povrh kreme. Stavite kratko u zamrzivač.

5

Zatim ulijte ostatak čokolade u kalupe da lijepo prekrije bananu. Ako vam se u međuvremenu čokolada previše stisnula ponovo je kratko otopite na pari.

6

Ostavite u hladnjaku da se stisne pa izvadite i odlijepite papirnate košarice s čokoladica. Prebacite ih u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u hladnjaku.

Ako isprobate recept svakako mi javite u komentaru ili na društvenim mrežama (@shedonist_ana/ #ukužini).
Želite li prvi primiti obavijesti o novim receptima, ali i svakakve male izazove i životne mudrosti prijavite se na NEWSLETTER.

You Might Also Like