Deserti/ Napitak

Gusta vruća čokolada s tonkom

Vruća čokolada

Predivan je zimski utorak. U Zagrebu pada nešto između snijega i kiše. Idealno vrijeme za ušuškat se pod dekicu, s vrućom čokoladom u jednoj ruci i knjigom u drugoj. Ili upaliti, svima nam dragi, crtić “Frozen”. Je l’ nam svima drag?

Jeste li ikad razmišljali o porukama koje nosi taj crtić? Ili ste se, kao i ja, zaljubili u Olafa i dalje od toga vas nije bilo briga?

hot-chocolate-1

““Love … is … putting someone else’s needs before yours.” – Olaf

Na jednom sam hrvatskom feminističkom portalu svojedobno pročitala da Elsa u Oskarom nagrađenoj pjesmi ‘Let it go’ zapravo pjeva o svom oslobođenju, što se može shvatiti kao metafora za LGBT populaciju. Smatraju ga progresivnim jer se Elsa bori sa svojim unutarnjim demonima i na kraju ju spašava sestrinska ljubav. Neki su pak užasnuti iskrivljavanjem rodnih uloga u crtiću. Drugi ga pak mrze zbog činjenice da su roditelji zatvorili dijete (umjesto da mu pomognu) i to što u glavnom liku vide sve svoje loše osobine.

With such good lessons in this story, again why would I hate it? The answer is very simple. Everyone — including fictional characters — are mirrors of ourselves. We see ourselves through other people all the time. The things we hate about others are the things that we have inside ourselves, that shady little side that we often ignore because it´s ugly and unpleasant. It´s our own little corner of hypocrisy, right there.

Do I want to see on the big screen my fear of following my heart and my aggressive behaviors due to low emotional intelligence? Of course not! They are the very things I want to forget I have! That´s why they are so painful to watch.

A ovaj ga članak pak hejta na toliko levela da to ne mogu prenijeti u jednoj rečenici ili kratkom citatu. Ima u njemu dosta zanimljive statistike na temu Disneyevih filmova općenito pa bacite oko, ako ćete ga baš ići iščitavati pripremite 46 minuta slobodnog vremena.

hot-chocolate-2

“Some people are worth melting for.” – Olaf

Možete upaliti crtić i ponovo ga pogledati, opterećeno ili neopterećeno, bar zbog Olafa koji, unatoč tome što ga nitko ne spominje, zasigurno može biti sinonim za najboljeg prijatelja ikad. 

Što se tiče ove slasne guste vruće čokolade- ona ima jedan tajni sastojak, a to je tonka! Iako je u nekim zemljama zabranjena za konzumaciju, nije dokazano da utječe na ljudsko zdravlje, ali je dokazano da pozitivno utječe na raspoloženje. Pogotovo u kombinaciji s čokoladom. 😉

Gusta vruća čokolada s tonkom

Print Recipe
Serves: za 1 osobu Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • 1,5 dcl mlijeka od tostiranih badema
  • 50 g tamne čokolade
  • malo naribane sjemenke tonke
  • žlica gustina

Instructions

1

Mlijeko i naribanu sjemenki tonke zavrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se ne rastopi.

2

U drugoj posudici razmutite gustin s malo mlijeka.

3

Vratite mlijeko i čokoladu na srednje jaku vatru pa ulijte raznućeni gustin.

4

Kuhajte par minuta dok se ne zgusne, pritom stalno miješajući.

5

Poslužite s tučenim vrhnjem.

Hvala na posjeti!
Ako želite biti u toku i pratiti više svakodnevnih bedastoća- družimo se na mom Instagram profilu. ?

You Might Also Like