Deserti/ Kolači

[recept] Raffaello kuglice od 5 sastojka

Raffaello

Ovo nije nikakva revolucija od recepta. Možete ga lako pronaći u bespućima interneta upišete li u Google tražilicu: “raffaello kuglice. Ja sam samo htjela iskoristiti ove fora fotografije čije autorstvo potpisujem i isprobati svoje SEO vještine.

Priznajem, mala opsesija postalo mi je prvo mjesto na prvoj stranici Google rezultata. Nedavno sam guglala sljedeće pojmove: “Pavlova s malinama”, “pekmez od marelica”, “Imotska torta”, “kolač od posnog sira s malinama”… i moji recepti su se našli na prvom mjestu. Još puno njih je na prvim stranicama.  Svojedobno sam čitala i proučavala cijelu znanost oko ključnih riječi i brzo odustala, ali nešto sam valjda zapamtila i dobro radim kad je tako. Sad još samo moram otkriti što. raffaello

Recept za ove domaće Raffaello kuglice je modifcirana verzija onog od Ana-Marije koja piše blog Da mi je nešto slatko, inače trenutnog br. 1 rezulatata na Google-u. 🙂 Ali i sljedećih xy recepata je doslovno na istu foru pa samo morate hugovski izabrati na koji ćete kliknuti. Čini ste da ste vi odabrali ovaj i niste pogriješili.

Raffaello kuglice od 5 sastojka

Print Recipe
Serves: puna zdjelica Cooking Time: 45 minuta

Ingredients

  • 200 g bijele čokolade
  • 100 g vrhnja za šlag
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g mljevenog kokosa
  • 50 g blanširanih badema
  • i još 80 g mljevenog kokosa

Instructions

1

Bademe stavite u posudu pa ih prelijte s kipućom vodom. Potom ih ocijedite i skinite im kožicu. Stavite ih u tavu pa ih pecite na srednje jakoj vatri dok ne puste miris. Ostavite da se ohlade.

2

Bijelu čokoladu narežite što sitnije i stavite u posudu.

3

U lončiću zagrijte vrhnje za šlag sa žličicom ekstrakta vanlije do vrenja pa ga prelijte po bijeloj čokoladi. Ostavite tako 1-2 minute pa promiješajte dok se sva čokolada ne otopi.

4

U smjesu čokolade i vrhnja dodajte kokos, dobro promiješajte i stavite hladnjak na pola sata do 45 minuta.

5

Kad se smjesa ohladila dovoljno da se može oblikovati rukama- uzimajte po žlicu smjese, u sredinu stavite badem, oblikujte u kuglicu i uvaljajte u kokos.

6

Držite u hladnjaku. Prije konzumacije ih možete ostaviti malo na sobnoj temperaturi da omekšaju. (Rok trajanja je par dana pa ih brzo slistite.)

Hvala neznani junače što si došao do kraja ovog teksta. Ne budi stranac- ostavi komentar. I svakako se javi ako isprobaš ovaj recept.
Ako želiš biti u toku i pratiti više svakodnevnih bedastoća- družimo se na mom Instagram profilu

You Might Also Like