Deserti/ U čaši

Mousse od bijele čokolade s jagodama

Kako teperatura na termometru raste tako raste i potreba za jednostavnijim desertima. A mousse od bijele čokolade je u kategoriji ultimativno jednostavnih i brzih. Jagode su samo oprane i narezane, tako da je cijela akcija trajala oko 15 minuta. Definitivno nije dijetan, ali je relativno lagan i čokoladan, tako da je ok. (priznavali vi bijelu čokoladu kao čokoladu ili ne :D)

Recept sam pokupila s gastro.hr koji je svojedobno objavio recept za Mousse od bijele čokolade chefice Mirjane Špoljar. S obzirom da je predložena količina sastojaka mogla pokriti količinu moussea za malu svadbu, smanjila sam sve cca 2,5 puta.mousse-od-bijele-cokolade-1

Do njega sam ponovo došla nakon što me M. upitala kako da rekonstruira recept iz jednog poznatog zagrebačkog ugostiteljskog objekta. Rekla je: “Dolje je keks, gore bijela krema i jagode. Šta bi to moglo biti?” Mislila sam- to bi moglo bit svašta, a poznavajući kako to rade naši ugostitelji moguće da je šlag pjena. Ona najgore vrste, iz vrećice. Išla sam ipak na optimističnu varijantu- to je mousse od bijele čokolade. Malo manje optimistična, bar za mene, bila bi varijanta da je to običan cheesecake. Nemam pojma šta je na kraju bilo, ali mi je drago da sam ja radila ovu divotu, na sreću ukućana i prijatelja koji su omastili brk.

Mousse od bijele čokolade

Print Recipe
Serves: 6 osoba Cooking Time: 15 minuta

Ingredients

  • 200 g kvalitetne bijele čokolade
  • 1 jaje
  • 3 žumanjka
  • 30 g šećera (bijelog ili smeđeg)
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 10 g želatine

Instructions

1

Pripremite želatinu prema uputama na vrećici (prelijte prah sa 4 žlice vode i ostavite da nabubri).

2

U jednoj posudi izmiješajte jaje, žumanjak i šećer pa stavite kuhati na pari. Miješajte dok se smjesa ne zgusne (5-7 min).

3

Dodajte grubo narezanu bijelu čokoladu i miješajte dok se skroz ne otopi.

4

Skinite s vatre, dodajte želatinu u vruću smjesu i miješajte dok se i ona ne otopi.

5

Slatko vrhnje istucite u šlag pa dodajte u smjesu jaja i čokolade.

6

Premjestite u čašice željene veličine i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne.

7

Po želji stavite svježe voće, preljev ili žele.

Za Klub ljubitelja malina, naravno, s preljevom od malina. 🙂

mousse-od-bijele-cokolade-2

You Might Also Like