Deserti/ Kolači

Extra čokoladni kruh od banana [recept]

čokoladni kruh od banana

Čokoladni kruh od banana je jedan od onih recepata koje treba svako domaćinstvo. Ne znam nijedno domaćinstvo (bez obzira koliko članova broji) u kojem nema banana, a pogotovo onih koje su zaboravljene prezrele taman za kolač. Ovo nije prvi recept s bananama na mom webu, već duže vrijeme možete pronaći i sljedeće:

Ali ovaj je posebno čokoladan. I još sočniji, mekši i još topliji od zagrljaja.

Ako želite vidjeti video pripreme i konačnog izgleda ovog savršenstva kliknite OVDJE!

Čokoladni kruh od banana

Čokoladni kruh od banana

Što morate znati prije nego se bacite na pripremu ovog kolača? Pa praktički ništa. Predznanje nije potrebno. 🙂 Samo pažljivo pratite detaljne upute i ne možete pogriješiti. Sve supstitucije odradite na vlastitu odgovornost i ne očekujte isti rezultat ako budete intervenirali u recept.

Iskustvenom metodom došla sam do saznanja da se u ovom receptu glutensko brašno može zamijeniti s bg mješavinom u omjeru 1:1 pa ako vam je grah pao na taj režim ne morate očajavati.

I znajte, s čokoladom ne možete pretjerati. 🙂 A ispod je dokaz da može i u obliku muffina i da ga vole djeca (oprostite, ali ako to nije najbolji dokaz da recept valja onda nije ništa).

Ako isprobate- javite, naravno! Ego je kao šuplja bačva, nikad dosta pohvala i dokaza iz svemira da moram nastaviti s ovim što radim.

Podržite moj rad

Ako želite podržati moj rad možete to učiniti kupnjom kuharice “Domaći slatki pokloni” > OVDJE

Extra čokoladni kruh od banana

Print Recipe
Serves: 1 pleh Cooking Time: 1 sat

Ingredients

  • 2 jaja (srednje veličine)
  • 100 g bijelog šećera
  • 130 g otopljenog maslaca
  • 300 g banane (2-3 banane)
  • 170 g oštrog brašna
  • 30 g gorkog kakaa
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 100 g čokoladnih kapljica (ili sjeckane čokolade)
  • 1 extra banana za dekoraciju

Instructions

1

Pobrinite se da svi sastojci budu sobne temperature.

2

Upalite pećnicu na 175C.

3

Jaja stavite u posudu i miksajte (1 minutu). Polako dodavajte šećer cijelo vrijeme miksajući pa nastavite još par minuta. Ulijte otopljeni maslac (koji se ohladio na sobnu temperaturu) i dodajte zgnječene banane, kratko miksajte mikserom. Dodajte mješavinu brašna, kakaa, praška za pecivo i soli, ručno promiješajte (što kraće, samo da se sastojci povežu). Na kraju dodajte čokoladu i još kratko promiješajte.

4

Prebacite smjesu u kalup u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Na vrh stavite prerezanu bananu kao dekoraciju (ako želite), ona će dodati još sočnosti kolaču.

5

Pecite 45-55 minuta (ovisno o pećnici). Test čačkalicom možda neće biti najpouzdaniji jer će kolač biti pun otopljene čokolade.

6

Ostavite da se ohladi pa narežite. Ja ga volim s maslacem od kikirikija ili namazom od marelica, ali dobar je i bez ičega takav mekan i čokoladan.

7

Dobar tek!

Čokoladni kruh od banana

Ako isprobate recept svakako mi javite u komentaru ili na društvenim mrežama (na Instagramu ili Facebooku/ #ukužini).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply